Studiekeuzebegeleiding

Hoe kan ik jou helpen met jouw studiekeuze?

Er zijn van die mensen die vanaf dat ze op de basisschool zitten al weten wat ze willen worden en dit pad dan ook helemaal volgen tot het beroep van hun dromen. Deze mensen zijn zeldzaam, zeer zeldzaam. Bij de meeste mensen volgt dit pad geen rechte lijn. De meeste mensen komen in hun school- en loopbaan voor keuzes te staan. Lastige keuzes... Hoe weet je nu welke kant je op wilt als je niet precies weet wat de gevolgen van deze keuze zullen zijn? Hoe kun je een studie kiezen terwijl beroepen er in een razend tempo bij komen maar ook verdwijnen? Hoe kun je nu goed kiezen terwijl jouw omgeving goed bedoelde maar tegenstrijdige adviezen geeft? Het kiezen van een studie is lastig, zeker nu er ook financiële gevolgen zijn wanneer je 'verkeerd' kiest.  

Ik werk niet met een standaard (online) studiekeuzetest. Ervaring heeft geleerd dat deze (vaak dure) testen te vaak een antwoord geven waar je niet echt iets mee kan.

Tijdens mijn trajecten leer jij jezelf echt goed kennen en leer je zelf keuzes te maken! Dat is kennis en vaardigheid waar jij jouw hele leven iets aan hebt!

Stap voor stap naar de studie die echt bij jou past!

Studiekeuzebegeleiding in een groep

Studiekeuzebegeleiding in een groep? Dat kan niet! We zijn toch allemaal verschillend?
Dat klopt, iedereen is verschillend, iedereen heeft andere vragen en iedereen heeft andere wensen. Juist daarom werken we heel graag met kleine groepen (max. 10 personen) omdat iedereen anders is. Je kunt veel van elkaar leren en elkaar helpen. Daarnaast krijg je van een groep veel meer feedback zodat je echt verdieping krijgt in het traject. Je leert jezelf echt goed kennen. Ook komt er veel meer uit een brainstorm met een groep dan uit een individuele brainstorm. Tijdens het traject brainstormt de hele groep voor 1 persoon. Iedereen komt natuurlijk aan de beurt. 

Je leest er alles over via de onderstaande link:

Studiekeuzebegeleiding in een groep

Individuele studiekeuzebegeleiding

Natuurlijk is het ook fijn om alle aandacht voor jezelf te hebben.
Dat begrijp ik helemaal! Daarom is het ook mogelijk om een individueel studiekeuzetraject te volgen. Omdat het individueel sneller gaat dan in een groep duurt 1 bijeenkomst 1,5-2 uur ipv 2,5 uur.

Je leest er alles over via de onderstaande link:

Individuele studiekeuzebegeleiding

Wil je meer weten over studiekeuze?

Ik help je graag!

Moet je binnenkort een studie kiezen? Dan is het verstandig om dit op de juiste manier te doen.Ik help je graag stap voor stap naar de keuze die echt bij je past.