Keuzes maken, de keerzijde van de oneindige mogelijkheden

Inspiratiemotor: voor als je moeite hebt de volgende stap te zetten

Wat hebben chips en studiekeuze met elkaar te maken?
Helemaal niets! 
Behalve dat je ze het kiezen van een soort Chips en het kiezen van een studie met elkaar kunt vergelijken……..
‘Vroeger’ had je de keuze uit paprika- of naturel chips. Dat was meestal geen moeilijke keuze. Je had een duidelijke voorkeur of deed om-en-om. Nu heb je in grote supermarkten soms wel 20 meter met chips. Maak dan maar eens een keuze! En heb je dan eindelijk gekozen dan denk je ’s avonds voor Netflix: ‘Oh, had ik nu toch maar die andere genomen!’

Dat is dan ook precies het probleem bij het kiezen van een studie, er zijn oneindig veel mogelijkheden! En zelfs na een doordachte keuze hebben studenten vaak geen idee waar ze aan beginnen. Elke studie heeft minder leuke kanten maar door een keuze waarin enige twijfel blijft bestaan, blijft ook het gevoel dat een andere studie misschien toch beter was geweest…
Inspiratiemotor leert jou hoe je echt jouw eigen keuzes kunt maken. Keuzes die niet beïnvloed zijn door anderen of door gewoontes in de regio of familie maar de keuze die echt bij jou past!

Je ontdekt wat JIJ echt van houdt
Je ontdekt waar JIJ echt goed in bent
Je ontdekt waar de wereld JOU voor nodig heeft
Je ontdekt hoe JIJ al deze dingen kunt combineren en hoe je er ook nog voor betaald kunt worden!
Actueel

Ervaringen van Ilias

Inspiratie | 03-04-2019

Het Tussenjaar van Ilias zit er bijna op. Hij werd gecoacht door Xandra. Elke woensdag zaten ze samen bij hem thuis aan de keukentafel. Wil je weten hoe ze het jaar hebben ervaren? Hier hun verhaal..

Ervaringen van een ouder

Inspiratie | 04-09-2019

Een brief met de ervaringen van een ouder.

Ervaringen van Sarah

Testimonial | 25-01-2018

"Alleen maar lof voor Xandra! Dit is docente die snapt hoe mensen werken en precies weet welke manier van aanpak bij wie werkt."

Ervaringen van Rafaël

Testimonial | 26-03-2020

In september van 2019 bleek al heel snel dat Rafaël wilde stoppen met zijn HBO opleiding. Samen met zijn ouders besloot hij Xandra te vragen hem te coachen. Hier lees je zijn ervaringen.

Vragen?

Start de Inspiratiemotor!

Wacht jij op het antwoord? Dan ben je verkeerd bezig. Om de volgende stap te zetten moet je echt zelf aan de slag! Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Wij helpen jou om stap voor stap bij het antwoordt op jouw loopbaanvragen te komen.