Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Vul het contactformulier in.

Welke corona maatregelen heb je getroffen?

Op dit moment vinden alleen een aantal individuele trajecten plaats in de praktijkruimte. De coaching in een groep is alleen online dmv videobellen.

De werkruimte is zeer ruim. Een plexiglas scherm maakt het nog extra coronaproof. Op de deur bij de ingang hangt een bordje met duidelijke aanwijzingen. Bij binnenkomst kan iedereen de handen wassen en/of ontsmetten. 

In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat online coachen prima gaat. Inmiddels heb ik hierdoor studenten uit het hele land.

Hoe weet ik welk traject het beste bij mij past?

Elk traject start met een gratis en vrijblijvend intakegesprek van ongeveer een uur. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. We formuleren wat precies de vraag en de wens van de student is en kijken welk traject het beste aansluit bij de wensen en het budget. Bij de een is dit een individueel traject. Bij een ander is het groepstraject of een online traject meer geschikt. Na elke intake maakt Xandra een plan op maat.

Wanneer starten de trajecten?

Een individueel traject kan starten wanneer de student dit wil, mits er plaats is. De groepstrajecten en de onlinetrajecten starten op vaste momenten. Deze vind je via deze link:  programma's

Wat zijn de kosten?

Dit hangt af van het traject dat je kies. Een individueel traject is gemiddeld duurder dan wanneer je kiest voor een groepstraject of online coaching. Wat de kosten precies zijn hangt dus af van wat jouw wensen zijn. Na de intake geeft Xandra altijd een duidelijk trajectplan met de daarbij horende investering. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Hoe lang duurt een traject?

Dit hangt af van het doel en de wens van de student. Het is mogelijk om te kiezen voor begeleiding tijdens een Tussenjaar. Een traject loopt dan meestal van september tot mei. Dit traject is echt gericht op persoonlijke ontwikkeling. Studiekeuze, plannen van een evt. reis en financiën kunnen onderdeel uitmaken van het traject.  Een traject dat echt alleen gericht is op het kiezen van de best passende studie duurt meestal korter. Dit varieert van 4 bijeenkomsten tot 10 weken. Ook dit is weer afhankelijk van de vragen en wensen van de student.

Voor welke studenten is zijn de trajecten bedoeld?

Voor iedereen die een studie moet kiezen en hier hulp bij wil. Dit kan een keuze zijn voor MBO, HBO of universiteit.
Voor iedereen die een verkeerde studiekeuze gemaakt heeft en nu wel de juiste keuze wil maken. Soms zitten deze studenten nog op een opleiding. Soms zijn ze al gestopt.
In mijn praktijk coach ik vooral studenten van MBO, Havo, VWO en HBO.

Waar zijn de trainingen?

De individuele coaching is in de sfeervolle ruimte van Inspiratiemotor of d.m.v. videobellen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle trainingen in een groepje nu online.


Is het mogelijk om studenten te spreken die een traject bij jou gevolgd hebben?

Mijn oud-studenten zijn allemaal bereid om hun ervaringen te delen en jouw vragen te beantwoorden. Op de Onderwijsbeurs in Zwolle zullen een aantal van hen ook zeker aanwezig zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om hen via een whatsapp of telefonisch vragen te stellen. Ook kun je via de volgende link ervaringen lezen: ervaringen van anderen

Lukt het iedereen een passende studie te vinden?

Ja, tot nu toe heeft iedereen een studie gevonden die heel goed bij hem/haar past. In de evaluatie aan het eind van het traject geven alle studenten en hun ouders een dikke voldoende.

Staat jouw vraag er niet bij?

Vul dan dit contactformulier in!

Stel hier jouw vraag.